Leid jij of laat jij je leiden?

Delen:


Leid jij of laat jij je leven leiden?

Je hebt leiders en volgers. De meeste mensen zijn beide, alleen niet altijd op hetzelfde moment. De ene keer zit je aan het stuur, de andere keer ben je passagier. Maar wat gebeurt er met je als de chauffeur de verkeerde richting inslaat? Of wanneer je als passagier naast een lege bestuurdersstoel zit? Misschien moet je al eerder de leiding nemen, anders ga je helemaal de verkeerde kant op!

Leid je je eigen leven of laat je je leven

Leid je je eigen leven of laat je je leven

Laat jezelf leiden door de omgeving

Er zijn momenten dat het goed is om je te laten leiden. Op een plek waar jij niet thuis bent, maar waar je kunt vertrouwen op de kennis van een ander. Bijvoorbeeld bij een rondleiding in een museum. In een vliegtuig wordt je ook geleid door professionele piloten. Als je niet toestaat dat je geleid wordt krijg je stress, spanning en vliegangst. Kies de momenten waarin je laten leiden productief is, en kies de momenten waar jij de leiding moet nemen.

Leid je eigen leven, hoe doe je dat …

Veel mensen laten zich overal naartoe leiden, ook binnen de persoonlijke leefsfeer. Dat kan op een subtiele wijze, maar ook heel direct. Je wordt geleid door de werkgever, door je familie, door financiële omstandigheden, door je klanten … Allemaal externe factoren die jou leiden. Maar uiteindelijk ben jij de enige die op een dood punt belandt. Zonder leiding raak jij het pad kwijt en sta je helemaal alleen. Dan wordt het lijden met een lange “ij”.

Sommige mensen laten zich juist alleen door zichzelf leiden. Dan wordt je een eiland in de oceaan die daarmee veel aansluiting verliest. Maar hoe vind je toch de juiste balans?

Door jezelf weer beter te leren kennen met onbewuste technieken uit de NLP, therapeutische hypnose en familieopstellingen. Zo neem je de controle weer in eigen hand zonder jezelf te isoleren. Je ziet op tijd waar jij de leiding moet nemen over jouw richting, jouw pad en jouw keuzes en waar je rustig kunt volgen. Iedereen kan zo weer een goede leider zijn, de leider van jezelf.

Voor een gesprek of een afspraak …

… klik je op ‘Ik wil contact’

Voor meer info kijk dan ook eens op:

Coach Chris, Life Coach sinds 2004.

Foto vrouw met hond: Hondenschool Geordi

Delen:

Vul hieronder je naam en e-mailadres in of bel: 050 - 318 90 90